18 oktober 2016

Terherne

Kameleondorp Terherne, vaarroutes Friesland

De naam Terherne betekent ‘op de hoek’. Terherne is ontstaan als eindpunt van de landverkavelingen in de twaalfde eeuw. Het dorp wordt ook wel het Kameleondorp genoemd, omdat de boeken van de schrijver Hotze de Roos tot leven komen in en rond het dorp.

De Kameleonboerderij

Kinderen (en ouders) kunnen zich uitleven in de sfeer van de boeken en hebben ook grote kans de karakters uit de boeken in levenden lijve te ontmoeten. Ga mee op expeditie!
Paal 43 heeft 800 m2 overdekt vermaak, dus ook bij slecht weer kunt u en uw kinderen zich goed vermaken. In de bioscoop draait een exclusieve Kameleonfilm.

Rondvaart

Ga mee op één van de boerenpramen die geduwd wordt door de Kameleon. Een burger van Lenten vertelt tijdens de rondvaart alles over het dorp, de omgeving en natuurlijk de films en boeken. Het is mogelijk om aan het einde van de rondvaart van de boot af te stappen op het avontureneiland. Ook met slecht weer is de rondvaart te doen, dan wordt de praam overdekt.

Restaurants

Restaurant Meer van Lenten
Aan de rand van Terherne, ligt Restaurant Meer van Lenten. Dit restaurant staat bekend om zijn spectaculaire uitzicht over het Sneekermeer. De perfectie locatie voor een lunch of diner. De naam het Meer van Lenten is een knipoog naar de boeken van de Kameleonreeks. In deze boeken speelde het Paviljoen, gelegen aan het meer van het fantasiedorp Lenten, een belangrijke rol. In 2014 veranderde de naam van Paviljoen naar Restaurant.
Adres: Utbuorren 50, Terherne

Eetcafé Portunus
Gelegen direct aan het Prinses Margriet Kanaal. U kunt dan ook vanaf het restaurant en vanaf het terras genieten van het uitzicht op dit drukbevaren kanaal. U bent hier welkom voor een kopje koffie, lunch of een diner.
Adres: Syl 12a, Terherne

Café Zevenwouden
Een pand met grote historie, wat al begint in 1751. Wanneer u zin heeft om gezellig ergens een drankje te drinken of een broodje te eten, dan bent u hier goed. U kunt heerlijk genieten op het historische terras van dit bruin café.
Adres: Buorren 24, Terherne

Related articles
Watersport in Heeg
18 oktober 2016Heeg
Vaarroutes Friesland, Woudsend
18 oktober 2016Woudsend