18 oktober 2016

Heeg

Watersport in Heeg

Dit dorpje ligt zo’n 10 kilometer van Sneek. Het ligt direct aan het grootste binnenmeer van Friesland, namelijk het Heegermeer. Heeg heeft een gezellig en knus centrum met een aantal terrasjes. De meeste terrassen liggen direct aan het water. Het is zeker de moeite waard om het dorpje door te wandelen langs de mooie, oude gevels. Er zijn een aantal gezellige winkeltjes in de Harinxmastrjitte.

Wanneer u over de Skatting loopt ziet u aan weerszijde monumentale panden staan.

Er is één supermarkt aanwezig, namelijk de Coop. Ook is er een pinautomaat aanwezig, deze zit schuin tegenover de bakker.

Restaurants

Puur genieten

Dit restaurant is midden in het centrum van Heeg. Aan de voor- en achterkant is een terras. U kunt hier terecht voor een heerlijk kopje koffie, ontbijt, lunch of diner. Het is ook mogelijk om een broodje mee te nemen. Tevens zit u hier goed voor een heerlijk ijsje.

Adres: Harnixmastrjitte 57-59

D’Ald Wal

In hartje centrum ligt restaurant D’ Ald Wal. Het heeft een terras aan het water, waar u direct kunt aanmeren. Het pand heeft een lange geschiedenis, vroeger was dit perceel aan het water het kantoor van de Palingvisserij, wat Heeg in de vorige eeuw op de kaart heeft gezet.
Op de kaart staan verschillende gerechten voor de lunch en diner. Ook bent u hier van harte welkom voor een kopje koffie of een borrel.
Adres: Harnixmastrjitte 58

Jonas in den Walvis

Het restaurant is sinds 1995 gevestigd in drie mooie panden aan het water. Het restaurant bestaat uit een wat groter gedeelte waar 40 personen kunnen zitten en uiteen unieke, historische kamer die plaats biedt aan maximaal 14 personen. Deze kamer, vol met schitterend houtsnijwerk, is nog origineel uit het jaar 1794! Het restaurant heeft een sfeer alsof u eeuwen terug in de tijd gaat. Boven de schoorsteenmantel van de historische kamer is het verhaal van de profeet Jonas uitgebeeld, vandaar de naam Jonas in den Walvis.

Adres: Syl 12, Heeg.

’s Lands Welvaeren

’s Lands Welvaeren is een Grand-Café restaurant in de hoofdstraat. Overdag kunt u hier op het terras of in de zaak plaatsnemen en genieten van een lekker hapje of drankje.
Ook ’s avonds is er een uitgebreide dinerkaart. Zodra het mooi weer is is het terras geopend, zowel beneden als het dakterras. Deze kunt u buiten het hoogseizoen ook afhuren voor groepen.

Adres: Harnixmastrjitte 50

Café de Boeier / Het Heegemer Eethuys

Gelegen aan de Harinxmastrjitte, midden in het centrum van Heeg, vindt u het gezellige café De Boeier en het sfeervolle restaurant Het Heegemer Eethuys. Twee veelzijdige bedrijven, elk met een eigen karakter. In het Heegemer Eethuys kunt u terecht voor steaks en pizza, terwijl in het café een kopje koffie of een borrel kan worden gedronken, maar ook een snack of een eenvoudige plate kan worden gegeten.

Adres: Harnixmastrjitte 69-73

Related articles
Watersport in Heeg
18 oktober 2016Heeg
Vaarroutes Friesland, Woudsend
18 oktober 2016Woudsend