18 oktober 2016

Sneek

Watersport stad Sneek, zeilboot huren

Sneek wordt ook wel de watersportstad van Friesland genoemd. Sneek is dan ook goed bereikbaar via wegen én waterwegen. Vanuit Sneek is het Sneekermeer goed te bereiken. Er zijn prachtige historische gebouwen, oude stadsgezichten, vele monumenten en uiteraard de Waterpoort van Sneek.

Sneek is verkozen tot ‘beste winkelstad van boven de rivieren’. De stad heeft een gezellig en gevarieerd winkelcentrum. Het is er altijd gezellig druk. Ook zijn er tal van terrassen, cafés, restaurants, bruine kroegen en discotheken.

Evenementen

Het hele jaar door zijn er verschillende evenementen in Sneek; Winterfiets Elfstedentocht (feb), Kleintje Sneekweek Stappersavond (mei), Lekker Sneek (juli & dec), Swinging Sneek en de bekende Sneekweek (aug), De Springkussen Elfstedentocht (sep), Sneeker Dweildag (okt), Sinterklaasintocht (nov).

Restaurants

De Walrus
Dit grandcafé is uitgeroepen tot beste café van Friesland. Het was het hoogst genoteerde Friese café in de Top 100 van 2015/2016 van Misset Horeca. (13e plek) U kunt hier terecht om heerlijk te lunchen, dineren, borrelen in een sfeervol restaurant of lekker op het terras.
Adres: Leeuwenburg 11, Sneek

Texas Steak Sneek
Hier vindt u de lekkerste steaks van Nederland. Er worden alleen maar huisgemaakte gerechten geserveerd, zelfs het brood wordt huisgemaakt. De Steaks worden ongeveer 6 weken in een speciale droge ruimte opgeslagen, om te rusten. Hierdoor komt de ultieme smaak naar voren. Wilt u die smaak proeven? Bestel dan een rib-eye.
Adres: Wijde Noorderhorne 11, Sneek

Pata Negra
Dit sfeervolle tapasrestaurant is in maart 2015 geopend. Hier worden niet zomaar tapas geserveerd, maar tapas van de beste kwaliteit. In de keuken hangt een sterke mediterraan karakter. De tapas worden met liefde bereid en zijn dagvers. Het is een Fries familiebedrijf met het motto: Duurzaam en onbeperkt genieten.
Adres: Kleinzand 21, Sneek

Cucina Italiana Mezzaluna
In dit gezellige Italiaanse restaurant kunt u overheerlijke verse pasta’s, vlees & vis gerechten en op originele Italiaanse wijze bereidde pizza’s verkrijgen. In het restaurant is een intiem gezellig interieur. Kwaliteit, gastvrijheid en sfeer staan hoog in het vaandel bij Mezzaluna. Proef de sfeer, want Italiaans is meer…
Adres: Prins Hendrikkade 17, Sneek

Related articles
Watersport in Heeg
18 oktober 2016Heeg
Vaarroutes Friesland, Woudsend
18 oktober 2016Woudsend