18 oktober 2016

Grou

Vaarroutes Friesland, Grou

Een sfeervol pittoresk dorpje middenin het groene hart van Friesland. Het oude gedeelte van het dorp ligt op een terp. Rond het jaar 1000 is deze terp verhoogd. Het dorp heeft een gezellige dorpskern, waar van alles te ontdekken is. Tijdens een wandelroute door het dorp komt u bijvoorbeeld langs de Sint Piterskerk die midden in het centrum staat. Ook het vroegere Raadhuis is de moeite waard om te bezoeken, deze staat ook op de lijst van Rijksmonumenten. Het Wilhelminapark mag u zeker niet missen tijdens een bezoekje in Grou, met veel dieren en vijverpartijen.

Restaurants

Amicaal
Wijn, tap en eethuis in één, dat is Amicaal. In de zomer kunt u heerlijk op het terras zitten en uitkijken over het historisch centrum van Grou. In de winter of de koudere zomeravonden kunt u binnen zitten in een huiselijke sfeer. U kunt hier terecht voor de lunch of diner.
Adres: Halbertsma’s plein 14, Grou

Het Theehuis
Voor lunch, diner en meer is het Theehuis de geschikte plek. Ook kunt u genieten van het uitzicht, het theehuis zit direct aan de haven. De keuken is Hip & Hollands en de service betrouwbaar Fries.
Adres: Meersweg 9, Grou

Trije Hûs
Dit restaurant staat op een eiland ten noordoosten van Grou, aan het Prinses Margrietkanaal. U kunt hier met uw eigen boot aanleggen voor gezelligheid en een heerlijke maaltijd. Ook is er een mogelijkheid om de Trije Hûs taxi te pakken vanaf de Hellingshaven in Grou. Een telefoontje (0566-621443) is genoeg om u over te laten varen naar Trije Hûs. Gaat u wel met uw eigen boot en gebruikt u de navigatie? Vul dan in: Volmaweg, Grou of maak gebruik van de GPS-coördinaten 53.10875, 5.85989.

Eetcafé ‘t Kofschip
Midden in het historische centrum van Grou is het Eetcafé ’t Kofschip. U kunt hier terecht voor een lunch, diner of alleen een drankje. Een keer iets anders? In dit eetcafé zijn ook theaterdiners. Tijdens uw diner wordt er een theatervoorstelling uitgevoerd.
Adres: Wijdesteeg 10, Grou

Related articles
Watersport in Heeg
18 oktober 2016Heeg
Vaarroutes Friesland, Woudsend
18 oktober 2016Woudsend