English
+31 (0)515 442898
Geniet van een van de mooiste provincies van NederlandZeilen in Friesland

Zeilen in Friesland

Friesland en water is onlosmakelijk met elkaar verbonden. En Friesland is dan ook zo ontzettend mooi om vanaf het water te ontdekken. Zeilen in Friesland over de Friese meren, door de kleine kanaaltjes of zelfs over het open water van het IJsselmeer. Er is voor ieder wat wils.

Heeft u geen zeilboot? Bij Ottenhome in het watersportdorp Heeg hebben we diverse zeilboten in onze haven liggen. Ook voor de jonge generatie!

In open zeilboten of kajuitjachten zeilen in Friesland

Wilt u een dagje het water op in Friesland? Of wilt u er echt een watersportvakantie van maken? Eigenlijk kan dat zowel met een Valk, met een matje en slaapzak, als met een Beneteau kajuitjacht. Verschil tussen deze twee zeilboten zit natuurlijk in de comfort en in de manier van zeilen.

En comfort vindt u echt in de Beneteau jachten. Ze hebben alles aan boord voor een comfortabele vakantie. Van een keuken tot doucheruimte en een plek om een heerlijke nachtrust tegemoet te gaan. Maar uiteraard is dit zeiljacht ook prima voor alleen een dag zeilen.

Voor kinderen hebben we Optimisten, kleine sportieve éénpersoons zeilbootjes. Er zijn ook genoeg mooie vaargebieden voor deze jonge zeilers, waaronder in Heeg zelf.

stayokay sneek Zeilen in Friesland optimist zeilen in Friesland Zeilen in Friesland

Zeilen in de mooiste vaargebieden van Friesland

U vindt ons dus in Heeg. Wanneer u onze haven uit vaart komt via het kanaal zo op het Heegermeer of kunt u de andere kant op richting IJlst en Sneek. Met ons passie voor water, zeilen en Friesland geven we u graag een paar tips voor vaargebieden:

 • Friese meren en kleine vaarten
  Zeil over de Friese meren, duik de kleine vaarten als Wymbrits in, tussen Bolsward en IJlst. Vaar langs de rietkragen door de kleine dorpjes. Onderweg zijn er wel een aantal bruggen (die overigens gewoon gratis zijn).
 • De Elfstedenroute
  Wie Friesland zegt denkt natuurlijk meteen ook aan de Elfstedentocht. Gaat u langer dan een dag zeilen in Friesland, dan is dit zeker een aanrader. Zelfs het noordelijke deel van de route is nu bevaarbaar voor pleziervaartuigen. En vanuit Heeg bent u zo in IJlst, een van de Friese elf steden.
 • Staande Mastroute
  Zeilen rondom Leeuwarden van zo naar Akkrum. De naam, Staande Mastroute, zegt het al: voor deze route hoeft u de mast niet te strijken.
 • Woudaaproute
  Vaar langs Terherne, Langweer, Woudsend en weer naar ons mooie Heeg. Deze route is toegankelijk voor zeilboten en biedt vele aanlegmogelijkheden. Zo kunt u ook de mooie plaatsen als Terherne verder gaan ontdekken.

Meer vaarroutes

Liever met motorboot Friesland verkennen?

Liever met een motorboot Friesland (her)ontdekken? Bekijk dan onze sloepen en RiverCruise motorboten.

Zeilen in Friesland?
Nice sailing weather? Subscribe and never miss a beautiful sailing day