English
+31 (0)515 442898
Volop Vaarplezier!Zeilboot huren in Friesland

Zeilboot huren Friesland

Stap aan boord van een open zeilboot of een luxe Beneteau jacht van Ottenhome Heeg en ga eens heerlijk zeilen in Friesland. Laat u meevoeren door de wind over de Friese meren, duik de gezellige dorpjes in of zoek het grote water van het IJsselmeer op. Er valt zoveel moois nog te ontdekken in Fryslân!

U kunt een dag gaan zeilen, maar met een kajuitjacht als bijvoorbeeld Beneteau is het ook zeer fijn overnachten aan boord. En die open zeilboten en kajuitjachten liggen bij ons in de haven voor verhuur. Ook voor de jongere generatie!

In welke boot wilt u zeilen in Friesland?

Voor iedereen hebben we wel een passende zeilboot in de verhuur. Zo is er voor kinderen de optimist, een leuk eenpersoons zeilbootje. Ideaal voor als uw kinderen eens kennis willen maken met zeilen, maar ook perfect voor de al wat ervaren jonge zeiler.

De mooiste Friese vaargebieden

Zeilen is natuurlijk ook wel erg leuk als u een bestemming voor ogen hebt. Friesland kent vele mooie vaargebieden. Een paar tips:

  • Friese meren en kleine vaarten
   Vanaf het Heegermeer, waar Ottenhome op paar minuten zeilen vanaf is gelegen, vaart u zo richting De Fluessen, het Slotermeer of het Sneekermeer. De Friese meren zijn heel divers. Van rustgevend tot gezellig druk. Onderweg zijn er wel een aantal bruggen (die overigens gewoon gratis zijn).
  • De Elfstedenroute
   Een zeilvakantie in Friesland? Vaar dan zeker eens langs de Elfstedenroute. Vanuit Heeg bent u zo in IJlst, één van de Friese steden.
  • Staande Mastroute
   Zeilen rondom Leeuwarden van zo naar Akkrum. De naam, Staande Mastroute, zegt het al: voor deze route hoeft u de mast niet te strijken.
  • Woudaaproute
   Vaar langs Terherne, Langweer, Woudsend en weer naar ons mooie Heeg. Deze route is toegankelijk voor zeilboten en biedt vele aanlegmogelijkheden. Zo kunt u ook de mooie plaatsen als Terherne verder gaan ontdekken.
  • Zuidwest Friesland route
   Route van 86 kilometer en leuk voor een weekendje zeilen. Ontdek meer over deze route

Bekijk ook eens de Zuidwest Friesland route

Liever een motorboot?

Wilt u toch liever de bovenstaande vaarroutes met een andere boot verkennen? Dan stellen we u graag voor aan onze motorboten.

 

Boek hier direct uw zeilboot

 

Nice sailing weather? Subscribe and never miss a beautiful sailing day